Haber

Almanya’dan ‘Kıbrıs’ ​​açıklaması: İki devletli çözüm yok

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kıbrıs sorununda iki devletli çözümün söz konusu olmadığını söyledi. Berlin’de Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ionnis Kasulidis ile bir araya gelen Baerbock, görüşmenin ardından mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Adanın yeniden birleştirilmesi çabalarını desteklediklerini belirten Baerbock, Kasulidis’e seslenerek, “Almanya bu konuda kesinlikle yanınızdadır.” Kıbrıs’ta çözümün ancak Birleşmiş Milletler (BM) kararları çerçevesinde mümkün olabileceğini belirten Baerbock, “Kıbrıs için iki devletli çözüm yok” dedi.

Kıbrıs Dışişleri Bakanı Kasulidis de düzenlediği ortak basın toplantısında, mevcut durumun bu şekilde devam etmesi durumunda “dağılmaya yol açacağını” söyledi. “Taksim çözüm olamaz” diyen Kasulidis, “Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye’de yaklaşan üç seçim var ve diyaloğu yeniden başlatmak için ilerleme kaydetmek ancak Türkiye’deki seçimlerden sonra mümkün.”

İRAN’IN BERLİN BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA TAVSİYE EDİLMİŞTİ

İran’daki duruma değinen Baerbock, İran’da sırf protestolara katıldıkları için iki kişinin daha idam edildiğini belirterek, “Halkına gözdağı vermek için kendi gençlerini katleden bir rejimin geleceği yok” dedi. İran’ın Berlin Büyükelçisi’nin 2 kişinin infazının sonuçsuz kalmayacağının net bir şekilde ifade edilmesi için bir kez daha Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı bilgisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu