Ekonomi

Bakan Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati’den devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati’den devraldı.

Bakan Şimşek’in açıklamalarından satır başları:

Açılış törenimize katılımlarınızdan dolayı Sayın Bakanımıza teşekkür ederim. Bu değerli emaneti bana emanet eden değerli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bakan Mehmet Şimşek “Asıl amaç fiyat istikrarını sağlamak. Enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi ve yapısal dönüşümün sağlanması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.söz konusu.

Toplumsal refahı artırma hedefine ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uyum temel ilkelerimiz olacaktır.

Deprem felaketinin yaşandığı son 1 buçuk yılın bu güçlü döneminde bakanlık görevini başarıyla yürüten Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye’nin rasyonel bir temele dönmekten başka seçeneği yok. Kurallara dayalı bir Türk ekonomisi, arzulanan refaha ulaşmada değerli olacaktır. Makro finansal istikrara öncelik vereceğiz.

Vakit kaybetmeden orta vadeli mali çalışmalarımıza başlayacağız. Enflasyonun orta vadede tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması ve cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayati önem taşıyor.

Bu öncelikler çerçevesinde ilgili bakanlıklarla koordineli olarak çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu