Yaşam

Rektör Hotar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti

Eğitimden sağlığa, araştırma geliştirme faaliyetlerinden teknolojiye kadar geniş bir yelpazedeki yatırımlarla bilim dünyasındaki yükselişini hızlandırmayı hedefleyen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin 20 devlet araştırma üniversitesinden biri olan DEÜ’ye gösterdiği yakın ilgi ve destek sayesinde kısa sürede çok değerli yatırımları hayata geçirmeyi başardıklarını kaydederek, “Teşekkür ederim. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bize ihtiyaç duyduğumuz tüm imkanları sağladığı için, “Araştırma Üniversitemize bugüne kadar verdikleri destekten dolayı şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), yakın zamanda hizmete açtığı fakülteler, laboratuvarlar, araştırma merkezleri ve hizmet birimleriyle büyümeye devam ediyor. Eğitimden sağlığa, teknolojiden sosyal bilimlere kadar geniş bir yelpazedeki yatırımlarla bilim dünyasındaki yükselişini hızlandırmayı hedefleyen DEÜ, üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti. Topluma hizmet misyonu çerçevesinde yaptığı yatırımlarla vatandaşların takdirini kazanan DEÜ, geçtiğimiz günlerde uzaktan sağlık hizmeti uygulamasını çok yakında hayata geçireceğini duyurdu.

“İLGİNİZ VE DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

DEÜ’nün ilk kadın rektörü olan ve aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olan Prof. Dr. Nükhet Hotar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Rektör Hotar, Erdoğan’ın Türkiye’nin 20 devlet araştırma üniversitesinden biri olan DEÜ’ye gösterdiği yakın ilgi ve destek sayesinde kısa sürede çok değerli yatırımları hayata geçirmeyi başardıklarını kaydederek, şöyle konuştu: “Eğitimden sağlığa, eğitimden sağlığa kadar ihtiyacımız olan her şeye ihtiyacımız var. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için teknolojiyi sosyal bilimlere aktarıyoruz.” Bizlere her türlü imkânı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Araştırma Üniversitemize bugüne kadar vermiş olduğu desteklerden dolayı şahsım ve Üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, 2013 yılında belirttiği ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda, tam bağımsızlık hayalimizi gerçeğe dönüştürecek proje, hizmet ve buluşları Üniversitemiz ekosistemi içerisinde hayata geçirmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı; Bu hedef doğrultusunda yeni gelişmeleri şimdiden sabırsızlıkla beklediğimizi ifade etmek isteriz.

NE YAPILDI?

Tam akredite fakülte ve hizmet birimleriyle öne çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde son dönemde hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Rektör Hotar, şunları söyledi: “Üniversitemizde son dönemde yapılan araştırmalar;

-Diş Hekimliği Fakültesi’ni kurduk, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Fantom Laboratuvarı’nın açılışını yaptık.

-Halk sağlığının vazgeçilmezi olan şehrimizin ilk Veteriner Fakültesini Kiraz’da kurduk. Veteriner Fakültemizde yakın zamanda yeni hizmet birimleri, Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Araştırma ve Uygulama Birimi, Nekropsi Salonu ve Türkiye’de Veteriner fakülteleri arasında bir ilk olan Elektron Mikroskobu Laboratuvarı’nı hizmete açtık.

-Araştırma Uygulaması Hastanemiz çok yakında uzaktan sağlık hizmeti uygulamasına geçiyor. Böylece hastalara hekimlerle görüntülü konuşma imkanı sunarak tedavi imkanı sunacağız. Bu hizmet İzmir ve Ege Bölgesi’nde bir ilk olma özelliğiyle öne çıkıyor.

-Yabancı Diller Yüksekokulumuzu 50 milyon TL yatırımla yeni binasında inşa ettik.

-Aliağa’da temeli atılan Meslek ve Çevre Hastalıkları Hastanesi’nin inşaatını tamamladık. Toplam 200 yatak kapasitesi ve üç bloktan oluşan 52 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemizin kısa sürede hizmet vermesini sağlayacağız.

-6,4 milyon TL yatırımla BT altyapımızı ve bilgi güvenliği uygulamalarımızı yeniledik.

-Tınaztepe Yerleşkemizde spor kompleksi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve okçuluk sahasını hizmete açtık.

-Yenilenebilir enerji kaynakları için Buca Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi ve DEPARK gibi birimlerimizde güneş enerjisi santrallerini devreye aldık.

-Spor yatırımlarımız tüm hızıyla devam ederken, sporcularımızın birçok etkinlikte elde ettiği başarılarla gurur duyduk. Adını Dünya Kıtalararası Ağır Siklet Boks Şampiyonu Türk milli atlet Sinan Şamil Sam’den alan Tınaztepe Spor Salonu’na ‘Sinan Şamil Sam Fitness Merkezi’mizi ekledik.

-Üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında Sosyal Bilimler Araştırma ve Bilgi Laboratuvarı’nı kurduk.

-Hemşirelik Fakültesi Simülasyon Laboratuvarı hizmete açılırken; Yaklaşık 15 milyon TL yatırımla kurduğumuz Oksijen Üretim Merkezini hastanemize kazandırdık. Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzleme Merkezi’ni açtık; Medikal Estetik ve Kozmetoloji Ünitesini yeniledik.

-Buca Dokuzçeşmeler Yerleşkesi’nde bulunan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (DEUZEM) yeni bir eğitim hizmeti olan ‘Sürdürülebilir Meta Sınıf’ kazandırdık. Üniversitemizin yenilikçilik ruhunu ortaya koyan Meta Dersimiz, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ülkemizin belirlediği sürdürülebilir kalkınma hedeflerini destekleyen, çevreye duyarlı ve teknoloji merkezli bir eğitim yaklaşımını temsil etmektedir.

-Bölgesel hizmet veren hastanemiz bünyesinde Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Bölümü ile Klasik ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni açtık. Son olarak GETAT merkezimizde ‘Ozon Sauna Kabini’ isimli uygulamayı hizmete aldık.

-DEÜ Hastanemizin Günübirlik Tedavi Merkezini, ameliyathanelerini ve ortak alanlarını yeniledik.

-Yine Uygulama Araştırma Hastanesi bünyesinde; Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin ilk Genetik Obezite Tarama Polikliniği, Klinik Araştırmalar Uyum Birimi ve Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Birimi’ni kurduk. Hastanemizdeki mutfağın fiziki kurallarını güzelleştirdik. Hastanemiz bünyesinde çamaşırhane kurarak ciddi tasarruf sağladık.

-Ülkemizin ilk sağlık temalı teknoparkı DEPARK’ın Balçova’daki 15 Temmuz Sağlık ve Sanat Kampüsü’ndeki alanının Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 60 büyütülmesini sağladık. Bu kapsamda TGB-3 bölgesinde yer alan DEPARK Defne binamızın açılışını çok yakında gerçekleştireceğiz.

-15 Temmuz Sağlık ve Sanat Kampüsümüzde 118 milyon TL yatırım bedeliyle yeni kafeterya binasının temelini attık. Buca Kız Öğrenci Yurdu’nu 28 milyon TL’lik yatırımla yeniledik ve törenle hizmete açtık.

-Binlerce eserin yer aldığı ve Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında bir ilk olan ‘Sualtı Kültür Mirası, Denizcilik Tarihi ve Deniz Bilimleri İhtisas Kütüphanesi’ni Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’ne kazandırdık.

-Yükseköğretim Kurulu’nun hazırladığı ‘2023-Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda değerli başarılara imza attık. Raporda Türkiye 3 farklı göstergede birinci sırada yer aldı; 7 göstergede Türkiye’de ilk 5’te yer aldık.

-Üniversitemiz, yerli üretime dayalı milli havacılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla Türk Uçak Sanayii Anonim Şirketi (TAI) ile kapsamlı bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Mühendislik Fakültemiz Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü bünyesinde yer alan “DEÜ-TUSAŞ Akış Dinamiği ve Simülasyon Laboratuvarı”nın açılışını gerçekleştirdik. Laboratuvarımız milli bir girişim olarak geleceğin uçuş teknolojilerine yön verecek ve dışa bağımlılığı azaltacaktır.

Bu ve benzeri birçok yatırımı, devletimizin desteği ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile üyelerimizle birlikte hayata geçirdik. YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Kurumsal Akreditasyon Belgesine sahip olan Üniversitemiz, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında kalıcı olma hedefiyle çalışmaktadır.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

beydag-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu