Haber

Pazar rafında Erdoğan yazan etikete ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ gözaltısı

Piyasalarda artan fiyatlara ve enflasyona dikkat çekmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarıyla çıkartma hazırlayan bir grup, raflara yapıştırdıkları çıkartmaları sosyal medyada paylaştı.

‘Gençler Devirecek’ isimli sosyal medya hesabı açıldı ve market etiketlerine bazı çıkartmalar yapıştırıldığına dair paylaşımlar yapıldı. Çıkartmalarda “Bu ürün size pahalı mı? Erdoğan sayesinde”, “Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı. Oy verirken bunu aklınızda bulundurun” ifadeleri yer aldı.

Çıkartmaları tasarlayan Mahir Akkoyun, bu sabah İzmir’de gözaltına alındığını açıkladı. Akkoyun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gözaltına alınıyorum. Konak emniyet şubesi” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI İÇİN TUTUKLU OLMAK İMKANSIZ’

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Gözaltına alınmasının nedeni Twitter’da paylaştığı tasarımlar, şu anda bu tasarımlarla ilgili Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklu” dedi.

Kaya, “Mahir bu sabah evinden gözaltına alındı, tutuklanma sebebi Twitter’da paylaştığı tasarımlar, şu anda bu tasarımlarla ilgili Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklu. Savcı, ifade vermek üzere adliyeye gidecek. Mahir’in paylaşımlarında suç yok, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu yok. OHAL’de ama Mahir şu anda gözaltında ve birçok kurumdan kişi ona destek olmaya geldi” dedi. (HABER MERKEZİ)

doganyolajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu