Haber

İliç’in savunma oyuncusu Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı

Erzincan İliç’teki madene karşı mücadelesiyle tanınan yaşam savunucusu Sedat Cezayirlioğlu, sosyal medyada videolu açıklama yayımlayınca gözaltına alındı.

Cezayirlioğlu, paylaştığı fotoğrafta, “Dünyanın 3’üncü büyük altın madeni. Çöpler Altın Madeni’nde dünyanın en büyük felaketi yaşanıyor. “Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük felaketi yaşandı” dedi.

SEDAT CEZAYİRLİOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Erzincan’ın İliç ilçesinde büyüyen Sedat Cezayirlioğlu, ilk ve orta öğrenimini bu ilçede, lise öğrenimini de Erzincan’da tamamladı, 30 yıl kamu hizmetinde bulundu.

2016 yılında İliç’te faaliyet gösteren dünyanın 3. büyük altın madenine karşı hak mücadelesi başlattı. Bu mücadelede hukukun ve adaletin sesi olmak için adımlar attı ve birçok zorluğa göğüs gerdi.

Maruz kaldığı baskılar nedeniyle TCDD’deki makinistlik görevinden emekli olmak zorunda kaldı ancak sayısız davayla karşı karşıya kalmasına rağmen İliç için çabalarına devam etti.

Mücadelesi boyunca ulusal ve uluslararası birçok kuruluşla iş birliği yaparak sesini duyurmaya çalıştı. Mücadelesini bilimsel raporlar, siyasi partilerle yapılan toplantılar, ulusal basında çıkan haberler ve Avrupa’daki medya kuruluşları sayesinde geniş kitlelere duyurdu.

Bu zorlu süreçte maddi ve manevi olarak ağır bedeller ödedi. Ölüm tehditleriyle karşı karşıya kaldı.

Büyük siyanür felaketi sırasında İliç ilçesinde Zafer Partisi ilçe başkanlığını kurarak siyasi hayatına başladı ve Zafer Partisi’nden milletvekili adayı oldu. Seçimlerin ardından Zafer Partisi çevresinden sorumlu Genel Liderin Başdanışmanı olarak atandı.

(HABER MERKEZİ)

dulkadiroglu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu