Haber

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi Karayazı ilçesinde yoğun mesai yaptı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Karayazı ilçesine yaptığı ziyarette yoğun çalışma yaptı.

Vali Mustafa Çiftçi’nin Karayazı’daki ilk durağı Karayazı Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Muammer Sarıdoğan’dan ilçedeki hizmetler hakkında bilgi alan Vali Çiftçi, aynı zamanda kayyım olarak Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Sarıdoğan’a çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Mustafa Çiftçi daha sonra Karayazı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Vali, ilçede genel kamu düzeninin devamını sağlamak amacıyla önleyici güvenlik hizmetlerinin etkinliğine vurgu yaptı. Çiftçi, hatanın oluşmadan önlenmesi için önlem alınması gerektiğini belirtti. Karayazı Çelikli Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan cami, Vali Mustafa Çiftçi’nin katılımıyla açıldı. Vali Çiftçi, cami, mescit, yol köprüsü, okul, taziye evi, Kur’an kursu gibi yerlere yapılan bağışların hayır cariyesi olarak kabul edildiğini belirterek, “Burası ibadete açık kaldığı sürece buraların tapu defterleri de hayırlı olsun. Buraya katkıda bulunanlar bu ödülden yararlanacak.” Dedi ki:

Vali Çiftçi’nin bir sonraki durağı Karayazı Belediyesi Süt Toplama Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi almak oldu. Karayazı’nın süt üretimi açısından değerli bir merkez olduğunu belirten Vali Çiftçi, ilçede uygulanan soğuk süt zinciri tekniğinin süt üretimi ve işlenmesinde ekonomik açıdan sağladığı katkıyı vurguladı. Bu arada Vali Çiftçi, Karayazı’daki esnafı ziyaret etti. Vali Çiftçi, ilçe merkezindeki mağazaları tek tek gezerek esnafla çay eşliğinde sohbet etti; Esnaflara hayırlı, bereketli ve bol kazançlar diledi.

Vali Çiftçi ayrıca Karayazı Ali Şeker Kız Kur’an Kursu’nu da ziyaret ederek, Kur’an Kursu’nda yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Mustafa Çiftçi, kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar yürüten Karayazı Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Vali Mustafa Çiftçi, Karayazı gezisi sonunda mülkünü Diyanet Vakfı’na bağışlayan Karayazılı 61 yaşındaki Hüsnücemal Çiçek’i evinde ziyaret etti. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu