Ekonomi

Eminönü’nde taksi denetimi sırasında kurallara uymayanlara ceza verildi.

Eminönü’nde taksi denetimi sırasında kurallara uymayanlara ceza kesildi. Emniyet kemeri takmadığı için ceza kesilen taksi şoförü, yoğun trafik nedeniyle istese de kaza yapamayacağını, dolayısıyla emniyet kemeri takmasa hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyledi. 8+1 taksi şoförü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenerek, “Bu arabaları kaldırdı ama biz yolcu alamıyoruz. Bize de sebepsiz yere ceza kesildi.”

Taksi şoförleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik ekipleri tarafından denetlendi. Eminönü’nde yapılan denetimde kurallara uymadığı tespit edilen taksi şoförleri hakkında cezai işlem uygulandı. Emniyet kemeri takmayan 3 kişiye 436 TL, araç kullanırken cep telefonu kullanan 2 kişiye 951 TL, araç muayenesi eksik olan kişiye ise 951 TL ceza kesildi.

“Trafik var, emniyet kemeri takmazsam hiçbir şey olmaz.”

Emniyet kemeri takmadığı için ceza alan sürücü, trafiğin yoğun olduğunu ve bu nedenle istese bile kaza yapamayacağını söyleyerek, emniyet kemeri takmadığı takdirde hiçbir şeyin değişmeyeceğini savundu. Taksi şoförü, “Bu sıcakta, bu trafikte emniyet kemeri takmanın bir sakıncası yok. Zaten kaza yapamayız, trafikte adım adım ilerliyoruz, yapamayız. Tabi ki mecburuz” dedi. Giy onu. Otoyola çıkınca takıyoruz. Yapmalıydık ama yapmadık. Hava sıcak, trafik var. O yüzden.” “Sonra takacağız, cezamızı aldık. Arkadaşlarımız görevini yaptı, öyle olsun. Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok” dedi.

İBB Başkanına sitem etti: Bu arabaları kaldırdı ama biz yolcu alamıyoruz.

Araç kullanırken cep telefonu kullandığı için ceza alan 8+1 taksi şoförü, “Uygulamaya bakıyordum, telefonum elimdeydi. Telefonla konuştuğum için bana ceza vereceği yazıyor ama” dedi. Arabamda kamera görüntüleri var. Arabamda müşteri var ve kemerim takıldı. Ben bu cezayı hak etmedim.” . Konuşmasına devam eden şoför, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hitaben, “Ayrıca Ekrem Bey bu arabaları çıkardı ama biz yolcu alamıyoruz. Adamlar korsan hizmet veriyor. Adamlar “budur” diyerek yolcu alıyorlar. Biz bu arabayı neden çıkardık? Ne yapıyoruz? Aslında evimize para alamıyoruz. Sebepsiz yere ceza yedik. Peki bunun amacı ne? Eğer galerilere hizmetse, galeriler aslında arabayı sattılar ve şimdi de plaka toplamaya çalışıyorlar, şimdi bizi normal bir arabaya dönüştürürlerse biz de para kazanabiliriz, bu arabalar para kazandırmıyor. “Kamera kayıtları var, aslında araca yolcu binmiyor. Sadece bu alana yolcu biniyor, diğer alana yolcu girmiyor” dedi.

“Medya taksi şoförlerine kötü davranıyor” dedi, ancak muhabir aksini savundu

Öte yandan emniyet kemeri takmadığı için durdurulup para cezasına çarptırılan başka bir sürücüden ilginç bir sitem geldi. Medyanın taksi şoförlerini hep kötü gösterdiğini iddia eden sürücü, “Az önce kalktık, emniyet kemerlerimizi takmak üzereydik ki görevli bizi durdurdu. Ceza yiyeceğiz. Medya sayesinde tüm taksiler kötü. Bütün taksi şoförleri kötüdür, hiç güzel taksi şoförü duydunuz mu, ‘Bu taksi şoförü çok iyi’ dediniz. Muhabir bunu kabul etmeyip taksicilerle ilgili güzel haberlerin olduğunu örnek olarak gösterince taksi şoförü, “Milyonda bir sefer yapmışsın, Allah senden razı olsun” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik gruplarının taksi şoförleri üzerinde yaptığı kontrollerin devam edeceği öğrenildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu