Sağlık

ERÜ Başhekiminden ‘Hasta Hakları’ Vurgusu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
ERÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, Hasta Hakları; “Sağlık hizmetlerinden sırf insan olduğu için faydalanması gereken bireylerin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Uluslararası Anlaşmalar, kanunlar ve diğer mevzuatla güvence altına alınan haklarını ‘hasta hakları’ olarak ifade ediyoruz.” söz konusu.

Başhekim Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, hastalarımız ve yakınları sağlık hizmeti alırken adalet, eşitlik ve tıbbi gereklere uygun teşhis, tedavi ve bakım almak istiyor. Sağlık durumları hakkında bilgi almak, mahremiyetlerine saygı gösterilmesi, tıbbi müdahale talep ve izni almak, haklarının ihlal edildiğini düşündükleri durumlarda başvuruda bulunabilmek, şikâyette bulunabilmek ve dava açabilmek istiyorlar. Bu tür durumların çözümlenmesi için ‘Hasta Hakları Birimleri’ne başvurmaları ve ilgili makamlara iletmeleri gerekmektedir. “Onlar da istek, şikâyet, memnuniyet ve tekliflerini bu birimlere bildirebiliyorlar.” dedi.

Hastaneler Başhekimi Prof. katılımcı bir yaklaşımla tanı ve tedavi ekibinin bir parçasıdırlar. Doktor ve sağlık profesyonellerinin belirlediği sürelerde muayeneye gelmeleri ve bölümün verdiği randevuya uymaları gerekmektedir. Randevu tarih ve saatine uymalı, değişiklikleri ilgili makamlara bildirmeli, mevzuata göre öncelik verilen hastaların, diğer hastaların ve sağlık çalışanlarının haklarına saygı göstermelidirler. “Hastalar sağlık çalışanlarına sözlü veya fiziki saldırıda bulunmamalı ve davranışta bulunmamalıdır.” İfadelerini kullandı.

Başhekim Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, “26 Ekim Hasta Hakları Günü vesilesiyle, hastanelerimizde tedavi gören tüm hastalarımıza acil şifalar diliyor, başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza saygılarımı sunuyorum.” Şu şekilde konuştu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu