Haber

Eminönü’nde taksicilere para cezası

Eminönü’nde taksicilere para cezası

Yolcu seçtiği için ceza kesilen taksici: “Pazarda çalışıyordum, bu işe başlamam hataydı”

İSTANBUL – Eminönü’nde sivil trafik polisleri, yolcu seçip kurallara uymayan sürücülere ceza kesti. Markette çalışmayı bırakıp taksici olan sürücüye ilk kontrolde ceza kesildi. Yolcu almaktan ceza alan Nedim Keklik, “Nasıl olsa bu işi bırakacağım, başlamak bile hataydı” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Grupları Amir grupları taksilerdeki denetimlerini sürdürdü. Sivil trafik polisleri uygulama noktasının 200 metre gerisinde taksileri durdurarak binmek istedi. Polisi araçlarına bindirmeyen taksiciler, Eminönü İskelesi önündeki kontrol noktasına çekildi. Yolcu seçen, taksimetreleri açmayan ve diğer kurallara uymayan taksiciler cezalandırıldı.

Denetimde yolcu seçen 4 taksiciye 4 bin 64 lira, taksimetreyi açmayan 2 taksiciye 1979 lira, korsan taksi şoförü olan bir kişiye de 20 bin 342 lira ceza kesildi. Yolcu seçen taksicilerin aracı 10 gün süreyle bağlı kalırken, korsan taksicinin aracı 60 gün süreyle trafikten men edildi. Sürücüler hakkında toplam 40 bin 556 lira cezai işlem uygulandı.

“Nasılsa bu işi bırakacağım”

Sivil trafik polisini aracına bindirmeyen taksici Nedim Keklik, “Yolcu almaya gidiyordum. Benim kendi yolcum var. Kendisiyle telefon görüşmesi yapıyoruz. Durdum. Nerede olduğumu sordu. Gidiyordum yolcu alacağım dedim fiyattan bahsetmedim böyle bir şey yapmam zaten bu işi bırakırım zaten bu iş iş değil. Başlamak bile hataydı. Pazarda çalışıyordum” dedi.

“Uygulamadan müşteriye gidiyordum”

Yolcu seçtiği için ceza alan Ahmet Tuncay, “Uygulamadan müşteriye gidiyordum. Uygulama dedim. Neden ceza yedim bilmiyorum. Sivil polis olduğunun farkındayım.” .Uygulamaya gideceğimi gösterdim.Bazen yolcular güzergahtan daha erken yer buluyor.”

“Taksim yönüne gitse alırdım”

Taksim’e gitmediği için polis memurunu aracına bindirmeyen bir taksici, “Durağımız var. Orada rezervasyonu olan müşterilerimiz var. Müşteri elini uzattı. Gideceğimi söyledim.” Taksim.16.00’da rezervasyonu olan bir müşterim var.Yolcuyu almadığım için süreç devam ediyor.Trafik durdu.Arabamı sağa çekmedim.Taksim istikametine gittiyse” , onu alırdım. Taksim meydanından çıkıp otobüs durağına giderdim. Bu yolcu almak değil. Esnaf gibi çalışan insanlara yaptıkları bu. Erkekler 300-500 liraya başını kaldırıyor. Onlara bir şey söylemiyorsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu