Teknoloji

Elon Musk, Twitter kullanıcıları için yeni kararını iPhone’da duyurdu

Twitter’ın premium abonelik hizmeti twitter mavi yakında başka bir büyük değişikliğe uğrayabilir. The Independent’a göre, Twitter’ın web sitesi aracılığıyla yapılan Twitter Blue üyelikleri artık ayda 7 dolardan, iPhone uygulaması aracılığıyla yapılan işlemlerde 11 ABD doları ücret alınır..

Elon Musk’ın iPhone uygulaması aracılığıyla yapılan Twitter Blue abonelikleri için daha yüksek bir fiyat talep etmeye karar verdiği ve Apple’ın uygulama içi satın alımlardan elde ettiği gelirde %30 kesinti yaptığı bildirildi. Fiyatlandırma farkının birden fazla müşteriyi web üzerinden hizmete kaydolmaya teşvik edeceği ve böylece Twitter’ın uygulama içi satın alma fiyatlarından kaçınmasına olanak sağlayacağı iddia ediliyor.

Bu stratejiyi uygulayan tek şirket Twitter değil. Daha erken, Spotify gibi diğer şirketler iPhone uygulaması aracılığıyla yapılan abonelikler için web üzerinden yapılan aboneliklerden daha yüksek ücretler aldılar. Ancak bu durum, fiyatların neden kullandıkları cihaza göre değiştiğini anlamayan tüketiciler arasında çoğu zaman kafa karışıklığına neden oluyor. Buna karşılık, Apple’ın uygulama içi abonelikler için uygulama içi aboneliklerden daha yüksek fiyatlar talep eden şirketlerle bir sorunu yok.

Twitter Blue için fiyatlandırmada önerilen değişiklik, Twitter CEO’su Elon Musk’ın Apple’ın ” Twitter’ı App Store’dan alıkoymakla tehdit etti ama nedenini söylemeditweet atmaktan bir hafta sonra geldi. Yanıt olarak, Apple CEO’su Tim Cook, Musk’ı bir toplantı için şirketin Cupertino, California’daki genel merkezine davet etti. Musk tarafından daha sonra atılan bir tweet’e göre ikili “güzel bir konuşma” yaptı ve muhtemelen Twitter’ın App Store’undan kaldırılacak. yanlış anlaşılmayı çözdü.

Twitter Blue, yeni fiyatlandırma modelinin yanı sıra farklı hesap türleri de sunuyor. farklı doğrulama rozetleri sunacak . Şirket Twitter hesaplarında altın onay tik değeri, devlet hesaplarında gri tik ve bireysel hesaplarda klasik mavi tik olacaktır. Ancak Elon Musk, rastgele bir hesaba doğrulama işareti verilmeden önce hesabın “manuel olarak doğrulanacağını” belirtmişti. Bu kimlik doğrulama işleminin nasıl gerçekleşeceği şu anda net değil…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu