Teknoloji

Apple Car’la ilgili bir kötü haber daha: Otonom sürüş de rafa kaldırıldı

Uzun zamandır hakkında pek çok iddia ve söylenti duyduğumuz Apple’ın kendi arabası Elma Arabası sorunlarla mücadele etmeye devam edecek gibi görünüyor. Bunun en son kanıtı ise Apple’ın bazı özellikleri kesmek zorunda kaldığı yönündeki yeni iddialar.

Bloomberg’den Mark Gurman Göre Apple, “sonunda pazara elektrikli bir araç sunma niyetiyle daha az iddialı bir tasarıma” doğru ilerledi. Şirketin önceki raporları Gerçekten sürücüsüz bir araba 7/24 hizmet sunacağını belirtse de artık şerit takibi ve uyarlanabilir hız sabitleyici gibi daha kolay otomasyonların hedeflendiği aktarılıyor. İşte bu yüzden Apple Car çığır açan sürücüsüz bir arabadan ziyade standart bir EV olacak gibi görünüyor.

Konuyla ilgili bilgisi olduğu söylenen isimsiz kaynaklar, Apple’ın aracı en erken 2028 yılında satışa sunmayı planladığını söylüyor. Şirket daha önce aracın taksiler gibi sınırlı koşullar altında pedalsız, direksiyonsuz ve sürücüsüz olarak sürülmesine olanak sağlayacak Seviye 4 teknolojisine sahip bir otomobil tanıtmak istiyordu.

Bu değişiklik şirket içinde “Apple’ın otomobili için çok önemli bir an” olarak görülüyor çünkü şirket eninde sonunda bu çalışmayı daha düşük beklentilerle sunabilir “veya üst düzey yöneticiler projenin varlığını ciddi şekilde yeniden değerlendirebilir.”

Gurman, “Aracın önceki tasarımı, insan müdahalesini gerektirmeyen ve Kuzey Amerika’nın onaylı bölgelerindeki otoyollarda çoğu koşulda çalışabilen bir sistemi gerektiriyordu” dedi. “Daha temel Seviye 2+ planı, Tesla’nın elektrikli araçlarındaki mevcut standart Otomatik Pilot özelliğine benzer şekilde, sürücülerin yola dikkat etmesini ve kontrolü istediği zaman ele almasını gerektirecek.”

Elbette Apple’ın bu Seviye 2 aracını piyasaya sürmesi ve sistemi ileriki bir tarihte Seviye 4 otonom özelliklerle güncellemesi de mümkün olabilir.

Her yeni sızıntı ve haberle birlikte Apple’ın arabası daha az olası, daha hain bir plana dönüşüyor gibi görünüyor. Aksaklıklar ve yönetim değişiklikleri, projenin beklenen lansman tarihini birçok kez değiştirdi ve ertelenmesine neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu