Haber

Yoğun bakımda oksijeni kapatan teknisyen hakkında 25 yıla kadar hapis istendi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde arkadaşıyla “kalem şakası” yaparken yoğun bakımdaki oksijen vanalarını kapatarak bir kişinin ölümüne neden olan biyomedikal teknisyeni Fatih K., 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. “olası cinayet” suçundan cezaevi.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Fatih K. ve avukatı katıldı.

Merhum Yusuf Sanin’in ailesi ve avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını verdi.

Mütalaada, sanık Fatih K’nin olay tarihinde Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nde biyomedikal teknisyeni olarak görev yaptığı, tanık Ekrem K’nin ise aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde hemşire olarak görev yaptığı açıklandı. hastane.

Mütalaada, olay günü sanık Fatih K. ile tanık Ekrem K. arasında şaka olduğu, tanık Ekrem K.’nin, tanık Ekrem K. kalemi vermedi, sanık oksijen panelinin olduğu yere gitti ve bir şeyler yaptı. İşlemin ardından alarm çalmaya başladığı söylendi.

Mütalaada, tanığın sanığa yaptığını düzeltmesini söylemesi üzerine alarmın sustuğuna vurgu yapılmış, sanığın muhtemelen vanaları açmadan alarmı kapattığı ifade edilmiştir.

Tanığın bir süre sonra merhum Yusuf Sanin’in tansiyonunun düştüğünü fark ederek sorumlu hemşireyi aradığı belirtildi.

Mütalaada, Ekrem K’nin bir süre sonra sanığın oksijen vanalarına gidip bir şeyler yaptığını hatırladığı ve telefonla aradığı sanık Fatih K.’nin yönlendirmesiyle kapalı oksijen vanalarını tekrar açtığı vurgulandı. .

Mekanik ventilatörün oksijen valfinin kapanması nedeniyle yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Teknik kayıtların incelenmesinde, sanığın saat 16.30’da ağır bakım servisine girdiği ve saat 16.40 sıralarında yetişkin yoğun bakımı besleyen oksijen valflerinden birini kapattığı belirtildi. Sanıklardan telefon desteği alarak oksijen valfini açtığı belirlendi.

Görüşte, İstanbul Adli Tıp Kurumu raporlarına göre entübe olarak takip edilen maktulün mekanik ventilatörün oksijen valfinin kapanması nedeniyle hayatını kaybettiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

Sanık Fatih K.’nin tıbbi kusurlu olduğu ve kişinin ölümle illiyet bağı bulunduğunun belirtildiği mütalaada, biyomedikal teknisyeni olarak çalışan sanığın ölümün şu şekilde gerçekleşebileceğini bilecek durumda olduğu vurgulandı. ağır bakım ünitesindeki oksijen valflerinin kapanması sonucu, ancak bu olasılığı görmezden geldi veya umursamadı.

Mütalaada, sanıkların “muhtemel kasten öldürme” suçundan 20 ila 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklu yargılanması talep edildi.

Mütalaaya karşı savunmaları istenen sanık ve avukatı mühlet talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti sanıkların yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

gulagac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu