Haber

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2023 yılında üniversitelerde 1 milyon 111 bin kontenjan bulunuyor ve sınava giren tüm adayların ilgili üniversitelerin tüm detaylarını bilmesi büyük önem taşıyor. Adaylar, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazandıklarında 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında kayıt işlemlerini, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında ise elektronik kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır. , YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 YKS tercihi son tarih ne zaman, saat kaçta bitiyor?

2023 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 üniversite tercihleri ​​27 Temmuz’da başlayıp 8 Ağustos’ta sona erecek. Bu aşamadan sonra değerleme çalışmalarına başlayacak olan ÖSYM’nin 8 Ağustos’tan sonraki ilk hafta içinde adayların erişimine açacağı tahmin ediliyor. Sonuçların en geç 25 Ağustos’a kadar açıklanması beklenirken, YKS tercih başvuruları tamamlandıktan sonra adayın TC kimlik numarası ve şifresi ile ÖSYM AIS ekranından yerleştirme sonuçları öğrenilecek.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN SÜRER?

Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasında ÖSYM yönergesindeki kurallara göre tercih yapabilirler. https://ais.osym.gov.tr adresine, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile veya ÖSYM Aday İşlemleri Taşınabilir Uygulaması’ndan veya internet sitesi üzerinden iletebilirler. Seçim işlemleri 08 Ağustos 2023 saat 23:59’da sona erecektir.

hanonuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu