Ekonomi

Williams-Sonoma kazanç artışına rağmen Goldman Sachs’tan satış notunu korudu

Çarşamba günü Goldman Sachs, şirketin dördüncü çeyrek kazanç raporunun ardından Williams-Sonoma (NYSE:WSM) üzerindeki Satış notunu korudu ve hisse senedi fiyat hedefini 154,00 $ olarak belirledi. Williams-Sonoma’nın bu çeyrekte hisse başına kazancı (EPS) 5,44 dolar olarak gerçekleşerek Goldman Sachs’ın ve konsensüsün sırasıyla 4,93 ve 5,12 dolarlık tahminlerini aştı.

Bu üstün performans, karşılaştırılabilir satışlarda beklenenden daha az olan %6,8’lik düşüşün, %9,3’lük beklentiden daha iyi olmasına ve %44,5’lik konsensüs tahminini aşan %46,0’lık brüt kar marjına bağlandı.

Ev mobilyası perakendecisi, 2,233 milyar dolarlık konsensüs tahminini aşarak 2,279 milyar dolarlık üç aylık satış bildirdi. Williams-Sonoma, 2024 mali yılı için -%3 ile +%3 arasında bir gelir artışı öngörüyor.

Bu aralığın orta noktası, konsensüs beklentisi olan %1,3’lük düşüşün üzerinde. Karşılaştırılabilir satışların -%4,5 ile +%1,5 arasında değişeceği tahmin edilirken, orta nokta %1,9’luk düşüşe ilişkin konsensüs tahminini biraz aşıyor.

Şirket 24. mali yıl için %16,5 ile %16,8 arasında bir faaliyet marjı öngörürken, orta nokta %16,1’lik konsensüs tahminini aşıyor. Williams-Sonoma ayrıca, yıllık orta tek haneli ila yüksek tek haneli yüzdelerdeki uzun vadeli gelir artışı beklentisini ve orta ila yüksek onlu seviyelerdeki işletme marjını teyit etti.

Ayrıca, şirket hisse geri alım yetkisini 1 milyar dolara çıkardı ve üç aylık temettü oranını %26 artırarak hisse başına 1,13 dolara yükseltti. Bu açıklamaların ardından hisse senedi işlem fiyatında yaklaşık %10’luk bir artış kaydetti.

Çarşamba günü yapılan kazanç çağrısı sırasında, şirketin performansı ve görünümünün çeşitli yönlerine odaklanıldı. İlgi çeken konular arasında çeyrek boyunca karşılaştırılabilir satışların dağılımı, farklı marka banner’larındaki performans eğilimleri, tedarik zinciri ve maliyetlerle ilgili zorluklar, şirketin promosyonlarla ilgili stratejisi, mevcut çeyrekten bugüne yorumlar ve 2024 mali yılı beklentileri hakkında daha fazla ayrıntı yer aldı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

sogutlu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu