Yaşam

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi Maltepe Piazza AVM’de

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin İstanbul’daki yeni durağı Maltepe Piazza. Stant, 2-15 Mayıs tarihleri ​​arasında Maltepe Piazza Alışveriş Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyarete açılacak.

Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin İstanbul’daki yeni durağı, süt ve süt ürünleri reyonunda Türkiye’nin lider firması Sütaş’ın gülen yüzü Maltepe Piazza oldu.

2 Mayıs Salı gününden itibaren Maltepe Piazza Alışveriş Merkezi’nin zemin katındaki ana atrium’da yer alacak olan stant, 15 Mayıs Pazartesi gününe kadar 10:00-22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Sergide, Sütaş’ın nükteli iletişim dilinin en değerli unsurlarından biri olan ve karikatürist Faruk Bayraktar tarafından 2002 yılından bu yana yayınlanan Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nden derlenen karikatürler yer alıyor. Türkiye’nin çeşitli noktalarında çizgi film severlerle buluşması planlanan stant 2023 yılı boyunca 7’den 70’e herkesi gülümseten eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.

Faruk Bayraktar kimdir?

1965 yılında Yugoslavya’nın Novi Pazar şehrinde dünyaya gelen Faruk Bayraktar, 1968 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun olan Bayraktar, öğrencilik yıllarında başladığı çizgi film çalışmalarına Carşaf, Horoz, Pişmiş Kelle, Gırgır, Fırt, Hibir, Avni, Leman, L-Manyak, Lombak.

Meşhur kaset tipi ve absürd fantastik karakterlere yer veren Pişmiş Kelle Dergisi’ndeki ünlü Kravisni Tol Tol karikatürü köşesiyle dikkat çeken Bayraktar’ın çizgi filmlerinde kullandığı ve “gelenzi-gidenzi kalıbı” olarak bilinen çarpık esprili konuşma tarzı, karikatürleri haline geldi. gençler arasında yaygın.

2002 yılından beri Sütaş Çiftliği Karikatürleri çizen Bayraktar’ın Kravisni Tol Tol, Rezil-i Rüsvan, Sütaş Karikatürleri adlarıyla yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu