Haber

Suriye’de arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Suriye’nin kuzeybatısında arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Beyaz Miğferler sivil toplum kuruluşu, depremlerin 4. gününde de harabelerden hâlâ ses geldiğini duyurdu. Beyaz Baretliler, hayatını kaybedenlerin sayısının bin 900’ü, yaralı sayısının ise 2 bin 950’yi geçtiğini kaydetti. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’den Suriye’ye sınır kapısının açık olduğunu ve iki kapının açılması için çalışıldığını bildirdi.

Depremden en çok etkilenen Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ve Halep bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Beyaz Miğferler sivil toplum kuruluşu, bugün de enkaz altından can seslerinin duyulduğunu belirtti. Açıklamada, Suriye’de hayatını kaybedenlerin sayısının bin 900’ü, yaralı sayısının da 2 bin 950’yi geçtiği belirtildi.

TÜRKİYE’DEN SURİYE’YE BİR KAPI AÇILDI, İKİYE ÇALIŞIYOR Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’ye uluslararası insani yardım için sınır kapısının açık olduğunu belirterek, iki kapı daha açmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi. Bu siyasi bir durum değil, insani bir durum. Bu nedenle Suriye rejiminin kontrolündeki noktalardan bu kapıları açmak için çalışıyoruz” dedi.

korkut-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu