Teknoloji

Nissan’ın Elektrikli Modelleri Türkiye’de: İşte Fiyatları!

Japon araba devi Nissan‘dan Türkiye’deki araba tutkunlarını heyecanlandıran bir atılım geldi. Şirket, elektrik motorlu X-Trail ile Qashqai’yi Türkiye’de satmaya başladı. Gelin bu arabaların sahip oldukları özelliklere yakından bakalım.

Nissan’ın Türkiye’ye getirdiği elektrikli arabalar, tasarımları açısından standart versiyonlarla büsbütün birebir. Lakin bu arabalarda “e-Power” isimli bir teknoloji bulunuyor ki bu teknoloji çok konuşulacak. Nissan’ın elektrikli otomobilini satın alan tüketiciler, araçlarını şarj etmekle uğraşmayacaklar.

1.5 litrelik içten yanmalı motor, elektrik üretimi için kullanılıyor!

Nissan’ın e-Power isimli teknolojisi ile donatılan arabaları, elektrik motoruna ek olarak bir de içten yanmalı motor bulunduruyorlar. Bu içten yanmalı motor, sadece elektrik üretimi için çalışıyor. Aracın hareket etmesi için gereken güç ise elektrik motorundan sağlanıyor. 

Dördüncü jenerasyon X-Trail ile birlikte Türkiye’ye gelen Qashqai’de de kullanılan sistem, fren kaynaklı üretilen kinetik enerjiyi de elektrik gücü için bataryaya gönderiyor. Bu sayede Nissan’ın elektrikli arabalarında menzil sorunu genel manada kalmamış oluyor. Lakin e-Power teknolojisi için tam manasıyla elektrikli araba denebilir mi? İşte bu sorunun cevabını siz takipçilerimize bırakıyoruz.

Nissan’ın Türkiye’ye getirdiği dördüncü jenerasyon X-Trail’de 210 beygir gücü sunan bir motor bulunuyor. Bu motor, dört tekere de güç sağlıyor. Ayrıyeten bu arabanın 1.5 litrelik turbo akaryakıtlı motor seçeneği de var. Bu motor seçeneği, hafif hibrit ile donatılmış durumda. Qashqai’de ise 187 beygir gücündeki bir motorla karşılaşıyoruz. 

Nissan Qashqai e-Power ile ilgili tüm ayrıntılar için buradaki, X-Trail e-Power ile ilgili tüm ayrıntılar içinse buradaki haberimize göz atabilirsiniz.

Nissan Qashqai e-Power fiyat listesi:

e-Power Designpack 1.171.600 TL
e-Power Skypack 1.199.900 TL
e-Power Platinum Premium 1.356.400 TL

Nissan X-Trail e-Power fiyat listesi:

e-Power e-4ORCE Skypack 4×4 1.674.400 TL
e-Power e-4ORCE Platinum Premium 4×4 1.824.400 TL
e-Power e-4ORCE Platinum Premium 7-Koltuk 4×4 1.849.900 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu