Haber

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumları başladı

– NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumları başladı

BRÜKSEL – Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumları başladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de başladı. NATO üyelik başvuru süreci devam eden İsveç’in de yer aldığı Kuzey Atlantik Konseyi Toplantısı’na savunma bakanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit olduğunu söyledi. NATO’nun doğrudan komutası altında 40 binden fazla askerin bulunduğunu belirten Stoltenberg, hava ve deniz destekli daha fazla askerin yüksek alarm durumunda olduğunu vurguladı.

NATO’nun çok uluslu muharebe gruplarının Baltık’tan Karadeniz’e kadar ikiye katlandığını hatırlatan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Bugün Vilnius’taki NATO Tepesi için liderlerin caydırıcılık ve savunmamızı daha da güçlendirmek için kararlar alacağı bir yer hazırlayacağız.” Toplantıda Avrupa’nın savunmasına yönelik yenilenen planların da ele alınacağını belirten Stoltenberg, NATO ülkelerinin savunma yatırımlarını artırma konusunun değerlendirileceğini bildirdi.

Bugün sona erecek olan Savunma Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’yi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler temsil ediyor.

kulpajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu