Haber

Metropolitan Lavanta Festivaline Vatandaşlardan Büyük İlgi

                                            

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif tarım çalışmaları oluşturmak ve turizme katkı sağlamak amacıyla kurduğu Koku Vadisi’nde vatandaşların yoğun katılımıyla Lavanta Şenliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla Lavanta Şenliği düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Lavanta Festivali rengarenk manzaralara sahne oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Lavanta Şenliği’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, üretim kooperatifleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osman Gürün’ün.

Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören; “Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle hem lavantadan hem de lavantadan sabun ve şampuan yapıyoruz”

Lavanta Festivali’nde konuşan Yerkesik Yeniköy Muhtarı Nevike Kızıltoprak, mor lavantanın mahallelerini hem güzelleştirdiğini hem de ürettiğini söyledi. Osman Gürün’e teşekkürler. Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Lideri Feyzullah Ören, şenlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Lavanta hasadındayız, hepimiz tarladan geldik. Cumhurbaşkanımızın çok önemli katkılarını gördük. 2 yıldır ürettiğimiz ürünlerimizi Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle işlemeye başladık ve yeni ürünler elde etmeye başladık. Lavantadan sabun, şampuan, kolonya gibi ürünler elde ediyoruz. Kesintisiz desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. söz konusu.

Muğla Tarım Kooperatifi İşletme Kooperatifi Fatih Öztürk; “Alternatif ürünler ve işbirlikleri ile Muğla tarımda daha fazla söz sahibi olacak”

Muğla Tarım Kooperatifi İşletme Kooperatifi Fatih Öztürk lavanta şenliğinde yaptığı konuşmada katma değeri yüksek alternatif işler üretildiğini belirterek, kooperatiflerle yapılan iş birliği sayesinde Muğla’nın tarımda söz sahibi olduğunu söyledi.

Bahattin Gümüş; “Köylerimiz büyükşehir tarımının desteğiyle üretim yapıyor.”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Lavanta Şenliği’nde yaptığı konuşmada; “Muğla turizm, tarım ve kültür şehri olarak bilinir, Menteşe ise bir tarım şehridir. Ancak son yıllarda tarım politikaları nedeniyle kırsal alanlardan göç artmıştır. Büyükşehir belediyemizin destekleriyle köylerde üretim devam ediyor. Kooperatiflerle işbirliği çok önemlidir. Buranın hayata geçtiğini görmekten çok mutluyuz” dedi. söz konusu.

Başkan Gürün; “Muğla, tarımda kadınları kooperatifleriyle birleştirerek üretiyor ve geliştiriyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tarımda kalkınmaya büyük önem verdiklerini belirterek, üreticiyi güçlendirme, kooperatiflerle güç birliği yapma ve markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Lavanta Festivali’nde konuşan Önder Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kadınların üretimde başrolde olduğu projeleri hayata geçiriyor, kadın kooperatifleri kurmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki kadınların eline değen projeler, kadınların emeği ve fedakarlığıyla ortaya çıkan her çalışma başarıya ulaşacaktır. Büyükşehir olarak tarımda faaliyet gösterdiğimiz alanların yelpazesi çok geniş. Yerli tohumdan meyve sebze kurutma tesislerine, kıl keçisinden sakız ağacı projelerine kadar her alanda varız. Ülkemizde maalesef çiftçiye verilen destekler yeterli değil. Mazot fiyatlarına baktığımızda çiftçinin toprağını ekmesi neredeyse imkansız hale geldi. Çiftçi artık tarlasını satmaktan başka çare bulamamaktadır. Hayvancılıkta da durum aynı. Yaptığımız her işte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini kendimize rehber ediniriz. Sadece telaffuzda değil, eylemde de buna göre hareket ediyoruz. Ülke ekonomisinin temeli tarımdır. Bu nedenle tarımda kalkınmaya büyük önem veriyoruz. Burada Muğla’da farklı bir model uyguluyoruz. Üreticilerimizi mutlaka birleştirip üretmeye teşvik ediyor, markalaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Garantörlük yapıyoruz. Tüketici kooperatifleri ile daha geniş bir alanda işbirliği yaparak satışlarını sağlamaya çalışıyoruz.

Bundan sonra hem hayvancılıkta hem de tarım işlerinde geniş bir ekonomik alan oluşturarak köyünden çıkmayan bir Muğla yaratmak istiyoruz. Bu büyük bir hayal ama başladığımız noktadan bugüne baktığımızda hızlı geçeceğini görüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu