Haber

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Silahlı Kuvvetlerin Hazırlanması Gerektiğini Vurguladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, modern savaş yöntem ve tekniklerinin yaygınlaştığını belirterek, “Silahlı Kuvvetlerimiz her türlü zorluğa hazır olmalıdır.” söz konusu.

Tokayev, ülkenin güneydoğusunda 8 bin askerin katılımıyla gerçekleştirilen “Batil Toytaris-2023” stratejik askeri tatbikatını yerinde izledi.

Tokayev burada yaptığı konuşmada, bu tür askeri tatbikatların ülkesinin jeopolitik konumu açısından taşıdığı değere vurgu yaparak, savunma sistemlerindeki hızlı değişimlere dikkat çekti.

Başkan Tokayev, “Başta hibrit savaş olmak üzere modern savaş yöntem ve teknikleri yaygınlaşıyor. Saldırılar sadece askeri değil, aynı zamanda bilgilendirici, psikolojik, politik, ekonomik ve diğer şekillerde de olabilir. Bu nedenle Kazakistan Silahlı Kuvvetlerinin hazır olması gerekiyor. Her türlü zorluk. Modern bir profesyonel Bu, ordunun temel şartıdır.” söz konusu.

Bunun için ordunun yüksek teknolojili silahlarla donatılması gerektiğini kaydeden Tokayev, “Son kamuoyuna hitabımda savunma sanayi sektörünün yerlileştirilmesini hedef koydum. Zırhlı araçlar, insansız hava araçları, modern hafif silahlar. .. Hepsini ülkemizde üretebiliriz ve üretmeliyiz.” sözünü kullandı.

geliboluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu