Haber

Kars’ta silahlı saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

Kars’ta silahlı saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklandı

KARS – Kars’ta silahlı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin de yaralandığı olayın zanlıları Erzincan’da düzenlenen operasyonda yakalandı.

Kars’ta ticari taksiye düzenledikleri saldırıda 2 kardeşin ölümüne neden olan 5 zanlı, polisin 50 saatlik kamera görüntüsünü izlemesi sonucu yakalandı. Erzincan’daki operasyonda yakalanan zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Polis 50 saatlik video kaydını inceledi”

Kars’a il dışından kiralık araçla gelen ve silahlı saldırı düzenleyen saldırganların yakalanması için başlatılan geniş çaplı çalışmada polis, 50 saatlik mobese sahnesi izledi. İzlenen kamera kayıtlarıyla yola çıkan polis, Sarıkamış’ta ormanlık alanda kiralık otomobil, saldırıda kullanılan 1 tabanca, Kalaşnikof adlı 1 AK-47 tüfek ve çok sayıda farklı boyuttaki fişek gömülü halde buldu.

Şüphelilerin gözaltına alındığı bölge illerine bildirildi.

Terk edilmiş araç ve bulunan silahların ardından illerde İl Emniyet Müdürlüklerine de haber veren polis, çalışmalarını yoğunlaştırırken, zanlılar Plaka Tanıma Sistemine takıldı. Erzincan’ın Tercan ilçesinde düzenlenen operasyonda FD, MY, OG ve NFA yakalandı. Gözaltına alınarak Kars’a getirilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

“Ateşli silahla kasten öldürme, kasten yaralama ve 6136 SKM” hatalarından tutuklanan saldırganlar cezaevine gönderilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Etkinlik; 30 Temmuz 2023 tarihinde Kars merkez Aydınlıkevler Mahallesi’nde ticari takside bulunan 3 kardeşe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda taksi şoförü ve 3 kardeş yaralandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de otomobille bölgeden kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. OB ve NAB öldü.

saricakaya-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu