Haber

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, Anayasa Mahkemesi önünde toplanan gazetecileri ziyaret etti. İfade

GÜZEL Parti Sözcüsü Kürşad Severli, Türk Ceza Kanunu’na eklenen “kamuya açık yanıltıcı bilgi yayma” suçunun iptali talebini inceleyen Anayasa Mahkemesi önünde toplanan gazetecilere destek ziyaretinde bulundu.

Zorlu, söz konusu suçtan dolayı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemenin iptali talebinin reddedilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi karşısındaki Ahlatlıbel’e geldi.

Yasanın iptalini isteyen gazetecileri ziyaret eden Güçlü, “Dezenformasyon yasası olarak bilinen ancak uygulamada basın mesleği konusunda iktidarın yumruğu haline gelen bu yasanın iptali konusunda maalesef beklentilerimiz çok farklıydı. ” dedi.

Edindiği bilgilere göre düzenlemeden 40 gazetecinin etkilendiğini söyleyen Güçlü, söz konusu kararın er ya da geç iptal edileceğine inandıklarını söyledi.

Bu konuda hukuki çaba göstermeye devam edeceklerini belirten Severli, “Sayın Başkanımızın liderliğinde bu yasadan etkilenen tüm gazeteci arkadaşlarımızın ve bunu yapmaya çalışan tüm basın mensuplarının yanında olmaya devam edeceğiz. mesleği düzgün.” söz konusu.

kozakliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu