Haber

İnce: CHP de Kılıçdaroğlu da ittifak teklif etmedi

ANKARA– Taşra Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası ortaya atılan “adaylıktan çekilme” ve “ittifak” iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

CHP yönetimi ile Kılıçdaroğlu’nun ittifak teklifinde bulunmadığını belirten İnce, “Bazı mecralarda lobicilik bilgisi adı altında paylaşılan ve hiçbir işe yaramayan haberlerle ilgili kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi için bu açıklamayı yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi ile Muharrem İnce arasındaki müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlandığı gerçeğini yansıtıyor. Öncelikle bilinmelidir ki ne CHP yönetimi ne de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bana veya partime herhangi bir ittifak teklifinde bulunmamıştır.

‘MİLLİ PARTİ’YE 24 SAAT KALDI’

Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından diğer partileri ziyaret ettiğini, cumhurbaşkanı adayları netleşmeden 24 saat önce Vatan Partisi’ne geldiğini belirten İnce, CHP ve Kılıçdaroğlu’na başarılar dilediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DOĞAL OLARAK OLMAYAN: Adaylığının açıklanmasından kısa bir süre sonra Sayın Kılıçdaroğlu, 17 Mart 2023’te Milli Yol Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi’ni, 20 Mart 2023’te ise HDP’yi ziyaret etti. Öte yandan Mart’ta sıra Vatan Partisi’ndeydi. 29, 24 saat önce cumhurbaşkanı adayları kesinleşti. Kalan 24 saatte ise seçim öncesi işbirliğine yönelik bir müzakere mekanizması doğal olarak oluşmadı veya istenmedi.

ZAMAN KİMİN HAKLI OLDUĞUNU GÖSTERECEK: Şunu belirteyim ki, sosyal medyada siyasi partileri linç etmek, sindirmek, damgalamak, itibarsızlaştırmak, diz çökmeye zorlamak bir müzakere tekniği olamaz. Çağdaş demokrasilerde çıkarlar, siyasi partiler arasındaki kurumsal müzakereler yoluyla ilerler. Bunun dışındaki herhangi bir yol, medeni bir ilişki kurmayı reddeden, despotik ve dayatmacı bir zihniyeti temsil edecektir. Neyse ki, bu delilik hali yavaş yavaş yerini sağduyuya bırakıyor ve gerçek yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Kimin haklı kimin haksız olduğunu zaman gösterecek. Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne seçimlerde başarılar diliyorum. (DUVAR)

habersancaktepe.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu