Ekonomi

IDFC First Bank hisseleri birleşme güncellemesi ve 2. çeyrek kâr artışının ardından yükseldi

IDFC First Bank ve ana şirketi IDFC Limited’in hisseleri, devam eden birleşme sürecindeki son olumlu gelişmelerin ardından bugün erken işlemlerde hafif yükseldi. Piyasadaki coşku, önerilen birleşmenin aldığı bir dizi onay ve iznin yanı sıra IDFC First Bank’ın 2024 mali yılının ikinci çeyreği için bildirdiği güçlü mali sonuçlara bağlanabilir.

IDFC Limited ile IDFC Financial Holding Company Limited’in IDFC FIRST Bank Limited olarak birleşmesi, 3 Temmuz’da yapılan yönetim kurulu toplantısında kararlaştırıldı. Mutabık kalınan hisse değişim oranı, IDFC Limited’in her 100 hissesi için IDFC First Bank’ın tamamı ödenmiş 155 hissesiydi. . Bu stratejik hamle, kümelenmenin yapısını düzene koymayı amaçlamaktadır.

17 Ekim’de Hindistan Rekabet Komisyonu (CCI) birleşmeyi onaylayarak süreçte önemli bir adım attı. Bu onayın ardından 13 Kasım’da National Stock Exchange of India Limited ve BSE Limited’den ‘itiraz yok’ ve ‘olumsuz gözlem yok’ yazıları geldi. Banka bu kilometre taşlarını Pazartesi günü düzenleyici bir dosyada açıkladı.

Birleşmeyle ilgili haberlere ek olarak IDFC First Bank, Eylül 2023’te sona eren çeyrek için güçlü mali sonuçlar bildirdi. Bankanın net karı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 751 crore’ye (100 crore INR = yaklaşık 12 crore) ulaştı. milyon ABD doları). Temel faaliyet kârında da önemli bir büyüme gözlemlendi; kâr yüzde 38 artarak 1.456 milyar rupi’ye yükseldi. Ayrıca net faiz geliri, bir önceki mali yılda yüzde 5,83 olan net faiz marjına kıyasla yüzde 6,32 artış kaydederek 3.950 milyar rupi’ye yükseldi.

Bugünkü işlem seansında, IDFC First Bank hisseleri 87,10₹ seviyesinde işlem görürken, IDFC Limited hisseleri IST 09:50 civarında 120,45₹’ye dokunarak sırasıyla yüzde 1 ve yüzde 1,3 civarındaki kazançları yansıtıyor. Piyasa duyarlılığı, birleşme işlemlerinde kaydedilen ilerlemeyle desteklendi. Bankanın umut verici performansı ve potansiyel büyüme beklentileri, Anand Rathi’nin potansiyel yüksek getiriler için Diwali Seçimlerinde IDFC First Bank’ı vurgulamasına yol açtı.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu