Ekonomi

Genesis, 1,6 Milyar Dolarlık Hisse Satışı İçin İzin İstiyor

İflas mahkemesi, 1,3 milyar dolar değerindeki GBTC’nin (yatırımcıların büyük miktarda Bitcoin tutan tekellere yatırım yapmasına olanak sağlayan bir araç olan Grayscale Bitcoin Trust) Grayscale gibi Digital Currency Group’a bağlı Genesis şirketine satışını onayladı. Yargıç Sean Lane, Genesis’in hisseleri nakde veya Bitcoin’e dönüştürebileceğini belirtti.

Bu arada Genesis’in Grayscale Ether fonunu 200 milyon dolara satmayı planladığı da söylentiler arasında.

ETF’lerden Sonra Büyük Satışlar Geldi

Geçmişte Grayscale’in Bitcoin fonu olan GBTC, 10 Ocak’tan sonra SEC’in onayıyla ETF’ye dönüştürüldü. Kâr satışı yapmak isteyenler veya GBTC ETF dışında ETF ürünleri sunan şirketlere geçiş yapmak isteyenler, onayın ardından GBTC hisselerini elden çıkarmaya başladı. Grayscale şirketi, bu ödemelerin, müşterilerinin GBTC hisseleri karşılığında ellerindeki Bitcoinleri satarak yapılmasına da izin verdi. İlk günden bu yana satışlar 6 milyar doları aştı.

Dolayısıyla Genesis şirketinin GBTC hisselerini nakde çevirmek istemesi halinde 1,3 milyar dolarlık yeni bir satış dalgası yaşanabilir. Kripto para borsası ve risk fonu FTX de 1,5 milyar dolar değerinde GBTC hissesi sattı.

FTX iflasından olumsuz etkilenen Genesis, Aralık 2022’de iflas etmiş ve Ocak 2023’te iflas başvurusunu açıklamıştı.

Yaratılış

Gemini Earn’de bir sorun oluştu

Kripto para borsası Gemini’nin Earn programına bağlanan müşteriler, Genesis’in iflasının ardından Earn programından çekilmedi. Gemini borsasının Kazanma programı Genesis tarafından yürütülüyordu. İki şirket yaz aylarında anlaşmaya vardı ve Genesis, Gemini Earn programına katılan müşterilere belirli bir süre içerisinde ödemelerin tamamını ödeme konusunda anlaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu