Haber

Gaziantep’te itfaiyeci enkazdan çıkardığı kediyi sahiplendi

Depremin yaraları sarılırken bölgedeki hayvanlar da unutulmadı.

Öyle ki gruplar bölgede yaşayan her canlının yaşam mücadelesi veriyor.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışması yürüten Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Atatürk Mahallesi’ndeki Akan Apartmanı’nın enkazından 129’uncu saatte 5 kişiyi sağ olarak kurtardı.

Mardin grubu da enkazdan 2 kediyi kurtardı. Kedilerden birinin sahibini bulamayan ekipler, bakımını ve beslemesini üstlendi.

Arama kurtarma çalışmaları boyunca grupları yalnız bırakmadı.

‘Enkaz’ isimli kedi, çalışmalar boyunca arama kurtarma ekibini yalnız bırakmadı.

Ekibin maskotu olan kedi, kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye eri Ali Çakas tarafından sahiplenildi.

Çakas, Mardin’e getirdiği kediye özenle bakıyor.

“Bir bağımız var”

Depremin olduğu ilk saatte bölgeye sevk edildiklerini belirten Ali Çakas, kurtardığı kediyi çalışma bittikten sonra orada bırakmak istemediğini belirterek, “90 kişilik bir ekiple çalıştık. Akan Apartmanı’nda grup olarak 5 kişiyi kurtardık. Bir canlıyı daha ortaya çıkarmak için elimizden geleni yaptık. Ayrıca 3 muhabbet kuşunu kafesi ile birlikte çıkardık. 2 kediyi de enkaz altından kurtardık. Kedinin sahibini bulduk ama kedinin sahibi bulunamadı. Tabii aramızda bir bağ vardı, o hep yanımızdaydı, biz de kediyi sahiplendik ve adını ‘Enkaz’ koyduk. Kedi beni asla terk etmedi ve ben ondan asla ayrılmadım. Evimde ona bakıyorum. Onunla yatıyoruz. Geldiği günden beri kucağımdan hiç düşmedi. Bu travmayı birlikte atlatacağız. Ailem de onu ailenin bir ferdi olarak gördü”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu