Teknoloji

Fransa büyük SUV modellerini trafikte istemiyor: Park ücretleri üç katına çıktı

Fransa, başkent Paris’te ağır araçların park ücretlerini artırarak büyük SUV modellerini trafikten kaldırmak istiyor.

Eylül ayında yapılan referandumun ardından kiralık scooterları yasaklayan Paris, 4 Şubat’ta “SUV modellerinin başkentteki yeri” konulu yerel referandum düzenledi.

Referandumda ‘evet’ oyu

Paris’te yapılan referanduma katılanların yüzde 54,55’i plakasız SUV araçların park ücretinin üç katına çıkarılmasına “evet” oyu verdi.

Uygulanması beklenen yeni otopark tarifesine göre Paris sokaklarında bir SUV park etmenin maliyeti saat başına 18 euro olacak.

SUV modellerini diğer modellerden ayırmak zor olabileceğinden Paris, 1,6 tonun üzerindeki içten yanmalı motorlu araçlar ve 2 tonun üzerindeki elektrikli araçlar için daha yüksek park fiyatları uygulamaya koydu.

Paris Belediyesi’nin başkentte 39 merkezde düzenlediği referanduma katılım oldukça düşük oldu.

Katılım yüzde 5,7’yi aşmazken, 1,3 milyonu aşkın seçmenden yalnızca 78 bin 121 seçmen oy kullandı.

Bisiklet kullanımını teşvik eden Paris Belediyesi, şehir ve banliyölerdeki ana bisiklet yollarının sayısını artırmak ve mevcut yolların 2026 yılına kadar daha güvenli hale getirilmesi için 180 milyon euroluk bütçe ayırdı.

Paris ayrıca üreticilerin bu tür araçları üretmeyi bırakmalarını istediğini, çünkü bu araçların çok değerli olduğunu, çevreyi kirlettiğini ve kalabalık şehir merkezlerine uygun olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu