Haber

Dünya Kadın Hakları Günü Farkındalık Programı Keçiören’de Gerçekleştirildi

Keçiören Belediyesi’nin Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınının Seçme ve Seçme Hakkının 88. Yıldönümü kapsamında düzenlediği farkındalık programı Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BBP İlçe Başkanı Muhammed Kaya, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolu Başkanı Saliha Küçüker, AK Parti Pursaklar Mahallesi Kadın Kolu Başkanı Perihan Öztürk, MHP Keçiören İlçe Kadın Kolu Başkanı Şeyma Acar, Saadet Partisi Keçiören İlçe Kadın Kolu Başkanı Adul Kaya , Yenimahalle İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aysel Çil Kocamemik, kadın meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Etkinlikte, Keçiören Belediyesi Konservatuarı Genç Tiyatro Ekibi, Balkan Savaşları’nda eşi şehit olan bir Türk kadınının Cumhuriyetin ilanından sonra aldığı haklarla Türkiye’ye seçilmesini anlatan ‘Yükseliş’ adlı özel oyunu sahneledi. önce muhtar, sonra milletvekili olarak.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, programda yaptığı konuşmada kadınların çok acılar çektiğini ve kadınların her alanda yer alması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“İslamiyetten önce kadınlar köle olarak alınıp satılır, kızlar diri diri gömülürdü. Sevgili Peygamberimize peygamberlik vahyedildikten sonra cahiliye devrini bitirmiştir. O zamanlar dünyanın her yerindeki tablo buydu. Baktığınız zaman herkesin bir annesi var. Bir anne hepimizi dünyaya getirdi. Kadınlar en çok acı çekti. Peygamber “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyurmuştur. Cennet bir çoğumuzun yanında ama biz bunun farkında değiliz. Kaybediyoruz, ah vah diyoruz ama bulamıyoruz. Yakın tarihimize geliyoruz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1934’te kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verdi. Avrupa’da Fransa’da değil. Hala kızını okula göndermeyenler var. Rabbim ayette diyor ki, ‘Okumak erkeklere de, kadınlara da farzdır’. Bunu İslam adına yapmak için söylüyor. İlimsiz bir toplum bırakacaksanız. Çünkü anneler çocukları büyütür. Bunun dinle ve islamla alakası yok. Devletimizin temelinde annelerimiz var. Anadolu bizim yurdumuzun adıdır. Hanımlarımızın emeği, emeği ve yiğitliği var. Bazıları sandalet gibi yalınayaktır. Kocası öldü, savaş masrafları var. Bu ülkeyi yeniden inşa edecek olan kadınlarımızdır. Hanımlarımız her alanda olmalı. Belediyemizde kadın Başkan Yardımcısı ve birçok birimde kadın yöneticimiz bulunmaktadır. Ahirete bürünmüş annelere tüm hanımlarımıza rahmet eylesin. Hanımlarımıza görevde başarılar diliyorum.”

Diyarbakırlı annelere de selam gönderen Başkan Altınok, “Diyarbakır’da da evladını bekleyen anneler var. Annelerimiz evlatlarına bir an önce kavuşsunlar inşallah. Ben de onları tebrik ediyorum. Diyarbakırlı annelere de selamlarımı iletiyorum.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu