Ekonomi

Devralım haberleri üzerine Devro %60 değer kazandı

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Besin sanayisi için kolajen eserleri üreten Devro’nun (LON:DVO) hisseleri, Almanya’nın en varlıklı aile şirketlerinden biri tarafından yaklaşık 530 milyon sterlin (1 sterlin = 1.2104 dolar) karşılığında satın alınmayı kabul ettiğini açıklamasının akabinde Cuma günü %60 kıymet kazandı.

Anlaşma; İngiltere iktisadı Brexit ve pandeminin tesirlerinden kurtulmaya çalışırken kıtadaki emsallerine nazaran daha düşük fiyattan süreç gören daha küçük işletmelerin yabancılar tarafından satın alınma eğilimine katkıda bulunuyor. Alıcı Saria, Rhenus lojistik şirketinin de sahibi olan Alman Rethmann kümesinin Hollanda merkezli bir ünitesi.

Devro hissedarları, idare şurası tarafından onaylanan temettünün yanı sıra pay başına 316,1 peni nakit alacak.

Devro’nun borcu da dahil edildiğinde 667 milyon sterlinlik bir işletme değerine denk gelen bu fiyat, Perşembe günkü kapanış fiyatına kıyasla %65, geçen ayki ortalama fiyata kıyasla ise %80’lik bir prim manasına geliyor.

Devro’dan yapılan açıklamada Saria’nın, “Devro’nun yedi üretim tesisinde kapasiteyi artırmayı ve bu tesislere yatırım yapmayı” ve ayrıyeten “Devro’nun araştırma ve geliştirme fonksiyonunu ek yatırım potansiyeliyle birlikte detaylı bir şekilde gözden geçirmeyi planladığı” belirtildi.

Saria CEO’su Hans van Boxtel, anlaşmanın “özellikle sosis kılıfları pazarında tamamlayıcı ürün portföylerine sahip uluslararası iki lider işletmeyi bir araya getireceğini ve son derece cazip ve dinamik kategorilerde sürdürülebilir ve ölçeklenebilir büyüme için bir platform sağlayacağını” söyledi.

Teklif, Devro’nun uzun müddettir acı çeken hissedarları için memnuniyet verici bir çıkış olacak: Şirketin pay fiyatı 20 yıl evvel doruğa ulaşmış ve finansal krizden sonra toparlanmasına karşın İngiltere’nin 2016’da Avrupa Birliği’nden ayrılmasıyla ilgili referandum açıklamasından bu yana sakinleşmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu