Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçim çağrısına CHP’den ilk yanıt: 6 Nisan’dan önce yapılacak her seçime evet dedik

AK Parti küme toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes’in 14 Mayıs 1950’de “Yeter artık millet” gidişini hatırlattı. 73 yıl” dedi Erdoğan. Erdoğan’ın bu çıkışı seçimin 14 Mayıs’ta yapılıp yapılmayacağı şeklinde yorumlandı. CHP, Erdoğan’ın bu sözlerine önce yanıt verdi.

“SEÇİM TARİHİNİ BELİRLEDİNİZ, BAŞARILAR”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında seçim tarihi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkoç, “Seçim tarihini belirlediniz, hayırlı olsun. 14 Mayıs dediniz. Yine yapamadınız. Sözünüzü tutun. ‘Haziran’da seçim olacak, zamanında olacak’ dediniz. Sözünüzü bile tutamadınız” dedi.

14 MAYIS’A İTİRAZ ETTİ

Özkoç, 14 Mayıs kararına itiraz ederek, “Biz size ‘6 Nisan’dan önce seçim varsa bu milletindir, 6 Nisan’dan sonraki seçim ise sarayın ve koltuğunuzundur’ dedik. Milleti düşünmediğiniz için kendinize bir seçim tarihi belirliyorsunuz” dedi.

“SON KEZ MİLLET SİZİN ALDIĞINIZ KARARA UYMAK ZORUNDA KALACAK”

“Biz de millet olarak buna uymak zorundayız ama bu millet de son kez aldığınız bu karara uymak zorunda kalacak” diyen Özkoç, “İnşallah parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığında ortak akılla hareket eden, saygın Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği noktaya gelecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu