Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bakanlık İstanbul’daki boş evlerle ilgili işlem yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez tipi uçaktan sonra uçakta yaptığı açıklamada, bakanlığın boş konutlarla ilgili çalışmasının kira fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili bir çalışması var. Bunları bu çalışma ile ele alacağız. Dolayısıyla bu onların aleyhine olmaz. Fahiş kira artışlarını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse cezalar da uygulayacağız” dedi. söz konusu.

KİRALIK FİYATLARINA İLİŞKİN HAREKETE GEÇİLMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 gün süren Körfez varyantının ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kiralık konut fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili vatandaşın sırtını sıvazladığına ilişkin dikkat çekici mesajlar verdi.

“BUNLARLA GİTMEYECEĞİZ”

“Sektör temsilcileri, İstanbul’da sadece 100 bin atıl ev olduğunu ve bitmediğini söylüyor. Bunlar sektöre kazandırılabilir mi? Boş evler de kira fiyatlarına etki ediyor. Bazı ülkelerin boş evlere yüksek vergi verdiği bilgisi var. Türkiye’de böyle bir şey olur mu? Dede?” Cumhurbaşkanı Erdoğan, soruyu şu şekilde yanıtladı: “Şimdi Bakanlığımızın konuyla ilgili bir çalışması var. Biz bu çalışma ile onların üzerinden geçeceğiz. Yani yanlarında kâr olmaz. Fahiş kira artışlarını ve konut fiyatlarını durdurmak için gerekirse cezalar da uygulayacağız.”

“VURDUĞUMUZU BİR KUL AZINLIĞININ KAR ZARİFİYETİNDE HAYATA GEÇİREMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşımızı bir azınlığın çıkar hırsına kurban edemeyiz. Cezasını çekecektir” dedi.

haber-ispir.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu