Teknoloji

Büyük sürpriz: Atari, 30 yıl sonra ikonik Atari 2600 konsolu için yeni bir oyun çıkardı

Bay Koş ve Zıpla, otuz yılı aşkın bir süredir duyurulan ilk yeni Atari 2600 oyunuydu ve doğal olarak herkesi şaşırttı.

Kartuş için ön siparişler 31 Temmuz’da 59,99 dolardan başlayacak. Mevcut tam paket, yalnızca Atari 2600 kartuşunun kendisini değil, aynı zamanda yepyeni bir koleksiyoncu kutusunu ve artık günümüz oyunlarında kaybolan eksiksiz oyun kılavuzunu da içeriyor.

Bay Koş ve Zıpla, şu anda çıkacak en heyecan verici bağımsız oyunlardan biridir ve eski tarz platform aksiyonunu çarpıcı çağdaş yetenekle bir araya getirir. Oyunun tam sürümü PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch ve PC için geliştirilme aşamasındadır. . Ancak bu, Atari’nin en yaygın konsolunda yaşanacak versiyon olmayacak.

Tahmin edilebileceği gibi, Run and Jump’ın Mr. The Atari 2600 versiyonu, yakında en iyi oyun konsollarında bulunacak olan çağdaş versiyondan farklı. 1990’dan beri platform için resmi olarak yayınlanan ilk oyunda, tehlikelerle dolu 80 parlak renkli ekrandan geçmeniz gerekecek. Her biri eğlenceli bir şekilde ilkel olsa da, vizyona tamamen sadık kalır. Tüm detaylar ve ön sipariş bilgileri Atari’nin web sitesinde.

Atari 2600 Efsanesi

Atari 2600’ün şimdiye kadar yapılmış en güzel retro konsollardan biri olduğu hemen söylenebilir. İlk kez 1977’de tanıtılan konsol, ikonik damarlı ahşap panel tasarımı ve renkli görüntüsü sayesinde kısa sürede bilinir bir konuma geldi ve o dönemde atari salonlarından daha fazla gerçek oyun vaat etti. Activision gibi ilk üçüncü taraf yayıncıların başladığı platform, değiştirilebilir kartuşları ve lisanslı oyunları yaygınlaştıran ilk video oyun konsoluydu.

Atari’nin popülaritesi 1980’lerde iki yerleşim konsolu olan 5200 ve 7800 ile devam etti. Ancak, 1983’teki video oyunu çöküşü, pazardaki fazla sistemin sürdürülebilir olmadığı anlamına geldiğinden, pazar hakimiyeti kısa sürdü. Şirket asla eski ihtişamını geri kazanamayacaktı ve 1980’lerin ortalarında Nintendo ve Sega, muazzam derecede başarılı Nintendo Entertainment System ve Genesis ile bugün hala hatırlanan büyük rakiplerin konsol alanına adım attı.

haber-yusufeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu