Haber

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü depremzedeler için uyku tulumu üretiyor

Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nde görev yapan usta öğretici ve kursiyerler, depremden etkilenen vatandaşlar için giysi ve battaniye ile başladıkları uyku tulumu üretimine devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen vatandaşlar için battaniye, kazak, atkı, bere ve çocuk tulumu gibi birçok ihtiyaç malzemesi üreten Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, uyku tulumu üretimine devam ediyor.

Üretilen uyku tulumları, depremzedelerin kuvvetli kış şartlarında ısınma ihtiyaçları için tasarlanmıştır. Üretim yapılırken 7 gün 24 saat orijinaline göre planlama devam etmektedir. Hararetli bir çalışmanın yürütüldüğü enstitüde çok sayıda öğretmen, usta öğretici ve kursiyer makinelerin başında durarak uyku tulumu dikiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, deprem felaketinin ardından Bursa eğitim camiası olarak seferber olduklarına değindi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyumu ve Valilik iş birliği ile deprem bölgesindeki vatandaşlara soğuk kış koşullarında destek olabilmek için ilk günden bu yana çalıştıklarını belirten Gür, “Gönül gayreti içindeyiz. Bölgede kurduğumuz giyecek ve battaniyeden çadır ve sobaya, gıda maddesinden seyyar mutfak gruplarına kadar tüm imkanlarımızla vatandaşlarımıza destek olmak.Bursa eğitim camiası olarak meslek liselerimizden yaşam boyu sürecek olan yaşamımıza hep birlikte seferber olduk. eğitim kurumları, temel eğitim okullarımızdan ortaokullarımıza kadar.Bursa Olgunlaşma Enstitümüz bu kapsamda değerli üretimler gerçekleştirmektedir.Enstitümüz tarafından üretilen uyku tulumları beyin sarsıntısı bölgesine sevk edilmektedir.” terimleri kullandı.

Depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için çaba sarf ettiklerini belirten Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nilüfer Karakoç, enstitüdeki tüm birimlerin canla başla ve özveriyle çalıştıklarını da belirtti.

Hazırlanan gerekli malzemeler Bursa Valiliği ve AFAD’ın uyumu ile deprem bölgesine gönderiliyor.

dernekpazariajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu