Haber

Akşener’e Türkiye’nin günlerdir konuştuğu taciz iddiaları soruldu: Takip etmezsem şerefsizim, kendini beğenmişim, ahlaksızım

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’yi 6 yaşındayken Kadir İstekli ile evlendirmesinin ve kızına yıllardır cinsel istismarda bulunmasının yansımaları devam ediyor. Günlerdir Türkiye’nin gündemini meşgul eden konuyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den dikkat çekici bir açıklama geldi.

“TAKİP ETMEZSEM YASA DIŞIYIM”

Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Akşener, taraf olarak davaya müdahil olacaklarını belirterek, “Bunun peşini bırakmazsam şerefsizim, ahlaksızım, ahlaksızım. Bunu bizzat yapacağım. Biz de bu işin içindeyiz. Bu dava artık parti olarak. Partimiz adına Bahadır Erdem katılacak. Her şeyi takip edin.” Ben Öğretmen Okulu’nda okurken 6 yaşındaki bir çocuğu ilkokula gönderemezdiniz. Okul öncesi eğitimdi. Evleniyorsun. Utanmadan karı-koca ilişkisi kurabilir. Bunu anlamam imkansız. “Cemaat mi, tarikat mı, vakıf mı, dernek mi her neyse hepsine sıkı sıkıya uyulmalı. Ne yapılacağı, ne söyleneceği ince bir işçilikle takip edilmeli ki caydırıcı olsun.” söz konusu.

“BU SAPIK KESİNLİKLE CEZALANDIRILMALIDIR”

Bu konuyu dini anlamda konuşmayı doğru bulmadığını ifade eden Akşener, “Bizim dinimizde de böyle bir şey yok. Ancak bu ülkede çok uzun süredir dini temsil eden bir grup var. Din hakkında her şeyi bildiklerini iddia eden Sayın Erdoğan, bu sapkınlığa yazıklar olsun. Cezası mutlaka verilmeli. Hukuk içinde o kadar verilmeli ki bir daha buna cüret edilmemeli” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇIKTI

Akşener son olarak, iktidara gelir gelmez İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden uygulayacaklarına işaret etti. Gelir gelmez ilk imza İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu