Haber

Adıyaman’da Deprem Sonrası Okullar Yeniden Açıldı

Adıyaman merkez ve 3 ilçesinde depremden 77 gün sonra okullarda eğitim ve öğretim başladı.

6 Şubat’ta meydana gelen ve “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman merkez ile Besni, Gölbaşı ve Tut ilçelerinde öğrenciler derslere başladı.

Depremlerin ardından 105 bin öğrencinin eğitim aldığı Adıyaman’da okullardaki yenileme ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler için zil yeniden çaldı.

Merkezde bulunan Fuat Sezgin Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesinde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflarına giderek eğitimlerine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, gazetecilere verdiği demeçte, kent merkezi ve 3 ilçedeki okulların onarım çalışmalarının ardından yeniden açıldığını söyledi.

Kentte 481 okulun açıldığını belirten Aşçı, şunları kaydetti:

“Adıyaman’da bugün 481 okul ve 105 bin öğrenci ile prestijle eğitime başladık. Şu anda Adıyaman genelinde kapalı olan okulumuz yok. Deprem sonrası öğrencilerimizi okullarıyla buluşturmak öğrenci, öğretmen, veli ve öğretmenlerimizi memnun etti. biz.”

Adıyaman’da 700 okulda eğitim sürüyor

Kentteki okulların hasar gördüğüne ilişkin bilgi veren Aşçı, “Adıyaman’da 801 okulumuz var, 397’si hasarsız, 287 okul küçük, 40 okul orta, 61 okul ağır hasarlı, 16 okul yıkıldı. Az hasarlı okullarımızın yüzde 90’ını onardık.Adıyaman genelinde 700’e yakın okulda çocuklarımıza hizmet veriyoruz.” söz konusu.

Depremin ardından 30 bin öğrencinin sevk edildiğini belirten Aşçı, “Şu anda 5 bin öğrencimiz okullarına döndü. 145 bin öğrencimiz şu anda okullarında okuyor. İnanıyorum ki öğrencilerimiz okullarına dönecekler ve devam edecekler.” eğitimleri önümüzdeki dönemde.” dedi.

5. sınıf öğrencisi Zeynep Çilek, okuluna döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Aynı sınıfta okuyan Elif Yaşar, beyin sarsıntısından etkilendiğini, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştığı için mutlu olduğunu belirtti.

Kahta, Çelikhan, Sincik, Gerger ve Samsat ilçelerinde eğitimler 27 Mart’ta başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu