Haber

400 Kamera ile İznik Kırları Güvende

İznik Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda çiftçilerin eserlerine yönelik hırsızlıkların artmasıyla başlayan güvenlik çalışmalarını sürdürüyor.

İlçenin yüksek kesimleri, ovası ve merkeze kurulan güvenlik kameraları İznik Belediyesi’nin arşivlerinde saklanıyor. Son yapılan çalışmalarla birlikte 400 adet güvenlik kamerası kurulup çalışır hale getirildi. 7/24 izlenebilen kamera sistemleri kablosuz olup kendi enerjisini üretmektedir. İznik Belediyesi’nin muhtarlar ve jandarma ile yaptığı uyum sonucunda kritik ve değerli noktalara kameralar takılıyor. Kameralarda ayrıca plaka tanıma özelliği de bulunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, “Göreve geldiğimiz ilk yıllarda vatandaşlarımız bu bölgede çok sayıda hırsızlık şikayeti alıyordu. Buna biz de şahit oluyorduk. Vatandaşımızın emeğinin, alet ve teçhizatının çalınmaması adına bu tür çalışmalara başladık. Jandarmamızın ve belediyemizin belirlediği alanlara muhtarlarımızın görüşleri ile bugüne kadar 400 kamera yerleştirildi. Çalışma sonrası çok kısa sürede farkı gördük. Ovalarımızda hırsızlık olayları neredeyse yok denecek kadar azaldı. Bu çalışma aynı zamanda güvenlik güçlerimizin hırsızlık olaylarının yanı sıra olayların takibine de yardımcı olmaktadır. Kameralar güneş enerjisi ile kendi enerjisini kablosuz olarak üretiyor. Görevlerimizden biri de vatandaşımızın emeğine ve malına sahip çıkmaktır. Allah bu hırsızlara fırsat vermesin” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu