Ekonomi

3M ilk çeyrek tahminlerini aştı, yüzde 40 temettü dağıtım oranı öngörüyor; hisse değeri artıyor

3M Company (MMM) hisseleri, şirketin 2024 mali yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarının finansal analistlerin tahminlerini aşması ve şirketin temettü dağıtımı için güncellenmiş bir rakam sunmasının ardından Salı günü piyasa açılmadan önce yapılan işlemlerde %2,4 oranında artış gösterdi.

Çeşitlendirilmiş şirket, ilk çeyrek için hisse başına 2,39 dolar kazanç bildirdi ve bu rakam finansal analistlerin hisse başına 2,10 dolarlık tahmininden daha yüksekti. Şirketin geliri 7.72 milyar dolara ulaşarak 7.63 milyar dolarlık beklentiyi aştı.

Faiz ve vergi öncesi kar marjı, bir önceki yılın aynı çeyreğindeki %15,4 seviyesinden %18,8’e yükselerek önemli bir artış gösterdi.

Geleceğe bakıldığında, 3M 2024 yılının tamamı için hisse başına kazancının 6,80 ila 7,30 $ aralığında olacağını öngörüyor ki bu da ortalama analist tahmini olan 7,00 $’a kıyasla daha yüksek. Şirket, düzeltilmiş organik satışlarının %0 ila %2 arasında değişen bir büyüme göstermesini bekliyor.

Buna ek olarak 3M, temettü dağıtımının düzeltilmiş serbest nakit akışının yaklaşık %40’ını temsil etmesini planladığını belirtti. İkinci çeyrek için temettü duyurusunun, yönetim kurulunun onayına tabi olarak Mayıs 2024’te yapılması bekleniyor.

İcra Kurulu Başkanı Mike Roman, “Organik satış büyümesine geri döndüğümüz ve düzeltilmiş kazançlarda %10’un üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğimiz için kendi tahminlerimizi aşan finansal sonuçlar elde ettik” dedi.

“Operasyonlarımızı etkin bir şekilde yöneterek iş birimlerimizin performansını arttırdık, Solventum’un ayrılmasını tamamladık ve iki önemli hukuki davayı çözüme kavuşturduk” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu